Samsung Cinema Screen: a jövő mozija?

A Samsung március végén hivatalosan is bemutatta a mozitermekbe szánt LED kijelzőjét.

A közel 10,5 méter képátlójú Samsung Cinema Screen kijelző egy modern moziteremben is megállja a helyét. A 4K felbontású (4096 x 2160 pixeles) LED képminőségen túl a kijelző teljesíti a DCI specifikáció legszigorúbb követelményeit.

A Cinema Screen direct-lite LED technológiát alkalmaz, ami biztosítja a mozikban a nagy dinamikatartományt (HDR – high dynamic range). A filmek akár tízszer akkora fényerővel jelenhetnek meg, mint a hagyományos vetítőgépek esetében (14 footlambert helyett 146 footlambert). A torzítás- és interferenciamentes kép pedig teljesen homogén.

Emellett, az új technológia valósághű színeket is kínál. A hatalmas kontrasztarány és a sötét szürkeárnyalatok beállításával lehetővé válik, hogy a legvilágosabb színek és a legsötétebb feketék kontrasztaránya megközelítse a végtelen az egyhez határértéket.

A Cinema Screen technológiát egy innovatív hangrendszer egészíti ki a nemrég felvásárolt Harman Professional Solutions’ Cinema Group, illetve a Samsung Audio Lab cégeknek köszönhetően. Hamarosan újabb részleteket hoznak majd nyilvánosságra a mozik kép- és hangrendszerének következő evolúciós szintjéről.

Egyre nagyobb az igény a kiváló vizuális élményt garantáló filmszínházakra. A Samsung Cinema Screen sokoldalú megoldása bármely közönség igényeit kielégíti. A kijelző megvilágított környezetben is megőrzi kiemelkedő képmegjelenítési képességét, függetlenül az éppen megjelenített tartalomtól. Az új technológia kiváló választás lehet azoknak a felhasználóknak is, akik vállalati eseményekre, koncertek, sportesemények vagy számítógépes játékok közvetítésére szeretnék használni a mozitermet.

A Samsung Cinema Screen megfelelt a tokiói Keio Egyetemen végzett ellenőrzésnek, a DCI hivatalos értékelési eljárása pedig már folyamatban van.

 

Hozzászólások