Már megint egy kiállítás - Cine Gear Expo

Az évenként megrendezésre kerülő kiállításnak Los Angelesben a Paramount Studio patinás falai adnak otthont időről időre. A filmszakma fellegvárában elsősorban a filmgyártáshoz használatos berendezések kerülnek bemutatásra, azonban a szervezők az idők szavát meghallgatva, már meghívják a szórakoztató és elektronikus média ipar gyártóit is.

Angenieux 44-440mm Optimo A2S Zoom

A Cine Gear Expo idén több mint 300 kiállítóval jelentkezett, ezt egészítette ki több mint 30 szeminárium, mesterkurzus és panelvita. De volt itt rövidfilm verseny, speciális színházi vetítés és díjkiosztó gála is.

Zacuto Gratical Eye Micro OLED elektronikus kereső

Minden magára adó szakmai rendezvénynek van díja, ez alól a Cine Gear se kivétel. A „Technical Award-Winners”, vagyis a technológiák díjazottjait több mint száz nevező közül választotta ki a zsűri. A kamera és tartozékai kategóriában a Thales Angenieux kapott elismerést az Angenieux 44-440mm Optimo A2S Zoom lencse megalkotásáért.

AC Lighting Chroma-Q Space Force LED

A másik díjat a Zacuto Gratical Eye Micro OLED elektronikus kereső kapta. Világítástechnikában az AC Lighting nyert a Chroma-Q Space Force LED lámpáival. A legjobb kamera támogatás kategóriában az ARRI Trinity kamera stabilizátor rendszerek bizonyultak a legjobbnak.

ARRI Trinity 

Utómunka monitor témában a Sony PVM-X550 55" Trimaster EL 4K OLED monitor nyert. Utómunka rendszerek között a Codex Production Suite volt verhetetlen. További elismerést kapott a CineCube akkumulátor csomag, a TiltaMax  FIZ (Focus, Iris, Zoom) egység és a 360 Abyss víz alatti kamera tok megoldás.

Sony PVM-X550 55" Trimaster EL 4K OLED monitor

A Cine Gear nem kistestvére sem az NAB-nek, sem az IBC-nek, de mindenképpen elmondható róla, hogy a világ egyik legjelentősebb tematikus filmes showja. Így gondolja ezt számos szponzor is, arany fokozatú támogatók között ott van a Sony és a Blackmagic Design. Ezüst fokozatú támogató: a Panasonic, ARRI és a Canon.  

360 Abyss víz alatti kamera tok

 

Hozzászólások