Elérhető a Bluetooth kameravezérlő app a Blackmagic Design URSA Mini Pro kamerájához

Néhány nappal ezelőtt a Blackmagic Design ingyenes iPad app formájában (Apple app store) elérhetővé tette azt a Camera Control (kameravezérlő) alkalmazást, amellyel az URSA Mini Pro kamerák Bluetooth kapcsolaton keresztül távvezérelhetők. Ennek feltétele a Camera 4.4 frissítés az URSA Mini Pro kamerához.

A Blackmagic Design az idei NAB-on már bemutatatta a Camera Control app-ot, de most már valóban hozzáférhető.

A Camera 4.4 Update szintén ingyenesen letölthető a cég weboldaláról. Ennek installálása után töltheti le a felhasználó a Camera Control iPad app-ot az Apple app store-ból. Az URSA Mini Pro kamerák eleve rendelkeznek beépített Bluetooth képességgel, amelyet azonban mostanáig nem lehetett kihasználni. A hatótávolság kb. 10 m, és egy iPaddal párosítva minden fontos beállítás változtatható, a kamera ki/be kapcsolható, metaadatok hozzáadhatók, a felvétel indítható stb. A Camera Control app rendkívül hasznos, ha a kamerát nehezen elérhető pozícióban kell vezérelni, pl. kránokon, drónokon, víz alatti tokban stb.

Azért, hogy még rugalmasabbá tegye a Bluetooth támogatást, a Blackmagic Design új, nyílt protokollt fejleszt, és a fejlesztői API-t kódmintával együtt közzéteszi azok számára, akik saját kameravezérlő megoldást szeretnének építeni. Ez az ingyenes API és a kódminta nyár végén lesz elérhető.

Az URSA Mini Pro kamera egyre népszerűbb a kiváló képminőségének, broadcast szolgáltatásainak és vezérlésének, beépített ND szűrőjének és az objektívek cserélhetőségének köszönhetően. Az új Camera Control app és a fejlesztők számára készített API pedig szinte végtelen lehetőségeket nyit meg az egyedi távvezérelhetőségben.

videopraktika.hu

Hozzászólások