Blackmagic Design: Video Assist 2.3 update

A Video Assist a Blackmagic Design hordozható professzionális monitora és rögzítője, amely bármilyen SDI vagy HDMI kamerához használható. Az 5”-es Full HD felbontású monitor ugyanis egyben egy profi ProRes és DNxHD felvevő, nagysebességű SD kártyával. A fájlokat minden mai nonlineáris szerkesztő programmal kompatibilis formában rögzíti. Érintőképernyő teszi lehetővé a beállításokat, az audio kivezérlésjelzést, a hisztogram és az időkód megjelenítését stb.

Az idei NAB-on a cég bemutatta a Video Assist 4K minden-az-egyben monitort, amely szintén bármely SDI és HDMI kamerához használható. A 7”-es nagyfelbontású képernyő természetesen alkalmas az élesség és a képkivágás beállítására. Két nagysebességű UHS-II rögzítővel van felszerelve, amelyek a legújabb nagyteljesítményű SD kártyákra Non-stop HD és Ultra HD felvételeket rögzítenek.

A Blackmagic Video Assist 4K multi rate 6G-SDI BNC bemeneti és kimeneti csatlakozókkal, HDMI bemenettel és kimenettel, két különleges XLR mikrofonbemenettel, beépített hangszóróval stb. van ellátva.

A komoly változásokat hozó, most bejelentett 2.3 frissítés lényege: új 3D LUT-ok, fókusz-segéd funkció, és javított DNxHD és DNxHR támogatás.

A 3D LUT-okkal való kiegészítés az 5”-es és a 7”-es modellre is vonatkozik. Az 5”-es Video Assist javított DNxHD és DNxHR támogatást és „hamis” szín monitorozást kapott, továbbá kibővített élesség-opciókat és új képernyőforgatási lehetőséget.

Fontos megjegyezni, hogy az 5”-es Video Assist több olyan új funkciót kapott, amely korábban csak a 7”-es Blackmagic Video Assist 4K modellben volt megtalálható. A csupán 495 USD-be kerülő 5”-es Video Assist-ot az új képességek lényegesen magasabb szintű képességekkel ruházzák fel.

Kiemelendő, hogy a Video Assist 2.3 update-nek köszönhetően a felhasználók akár hat 3D LUT-ot is betölthetnek mind az 5”-es, mind a 7”-es modell esetében. Ezek azért fontosak, mert miközben érintetlenül hagyják az eredeti kamerafelvételeket, a képet közel olyanná tudják „transzformálni”, amilyen a végső megjelenése lesz – ez a stáb és a rendező számára nagy segítség.

A Video Assist 2.3 upgrade most elérhető és ingyenesen letölthető a Blackmagic Design weboldaláról.

Az angol nyelvű eredeti közlemény további részleteket tartalmaz:

https://www.blackmagicdesign.com/media/release/20161118-01

Hozzászólások