Blackmagic Design bejelentés: DaVinci Resolve 14

Az idei NAB-on a Blackmagic Design bejelentette a termék történetének legfontosabb állomását: egy olyan frissítést, amely túlmutat a szokásos „fokozatos” szoftverfrissítéseken, és valódi forradalmat hozhat az utómunkában.

Az újdonságok küzül néhány: akár tízszeres teljesítmény-növekedés, teljesen új audio-utómunka csomag a DaVinci Resolve-ba beépített Fairlight audióval, többfelhasználós kollaborációs eszközök, színkorrekció és hangkeverés több rendszerből ugyanabban a projektben, és egyidejűleg.

Röviden ez azt jelenti, hogy a DaVinci Resolve 14-es 3 high end alkalmazást fog egybe: professzionális szerkesztést, színkorrekciót és az új Fairlight audioeszközöket. Mindössze egy kattintás szükséges az átváltáshoz a szerkesztés, a színkorrekció és a hang között. Ezen túlmenően az új többfelhasználós kollaborációs eszközök lehetővé teszik, hogy bárki ugyanazon a projekten dolgozzon ugyanabban az időben.

A dolog lényege, hogy a DaVinci Resolve 14 drámai változást hoz a lineáristól a párhuzamos munkafolyamat felé, és az egyidejű munka minden résztvevőnek sokkal több időt hagy a kreativitásra.

A DaVinci Resolve 14 nyilvános béta változata április 24 (a bemutató) óta elérhető, illetve letölthető a Blackmagic Design weboldaláról.

Hozzászólások